Forsker
Kristin Fjæstad
Kontaktinfo og filer
Sammendrag
Kristin Fjæstad er seniorforsker og leder for Forskningsgruppen for Russland, Asia og internasjonal handel ved NUPI.
Fra august 2020 har Fjæstad en post-dok på LORAX-prosjektet. Her vil hun jobbe med casestudiet av Kaspihavet og studere hvordan og av hvem Kaspihavet blir definert som et regionalt økosystem.
Fjæstad har doktorgrad i internasjonale relasjoner fra Universitet i St Andrews (2020). Doktorgraden studerer Kasakhstans overgang fra mottaker til giver av utviklingshjelp og bistand, og diskuterer hvordan identitetsbygging er en viktig del av bistandspolitikken for Kasakhstan.
Fjæstads forskningsinteresser er global utvikling og bistand som utenrikspolitikk, samt identitetsbygging, utenrikspolitikk og statsdannelse i det tidligere Sovjetunionen, særlig i Sentral-Asia.
Ekspertise
Utdanning
2020 PhD, International Relations, University of St Andrews
2010 Mastergrad i utviklingsstudier, School of Oriental and African Studies, London
2008 Bachelor i økonomi, Universitetet i Oslo
Arbeidserfaring
2020- Gruppeleder, RAIT
2020- Seniorforsker, NUPI
2013-2020 Forsker/doktorgradsstudent, NUPI
2011-2013 Vitenskapelig assistent, NUPI
2011 Lærer og forsker, OSSE-akademiet i Bisjkek
2010-2011 Internship/mediekonsulent, International Media Support (IMS), Danmark
2008 Praktikant, Norges ambassade i Baku, Aserbajdsjan
Aktivitet
Filter
Tøm alle filtreNUPIs ekspertise på Ukraina-konflikten
Russlandskonferansen 2022: Den russiske økonomien, energisektoren og klimaendring – Kva no?
Årets russlandskonferanse skal sjå nærare på kva krigen i Ukraina har hatt å seie for russisk økonomi og energisektor. Utanriksminister Anniken Huitfeldt opnar konferansen.
KRONIKK: Kasakhstans veiskille
Forskningsgruppen for Russland, Asia og internasjonal handel
Forskningsgruppen for Russland, Asia og internasjonal handel
Russlandskonferansen 2021
Årets Russlandskonferanse vil vise fram breidda av norsk Russlandsforskning. Utanriksminister Anniken Huitfeldt held opningsinnlegget.
Kasakhstans reformer og global pandemi: resultat og utfordringar
Covid-19 har ført til global økonomisk kollaps, men korleis har pandemien påverka Kasakhstan og dei andre landa i Sentral-Asia?
Russia and Europe in memory wars
Russland og Europa befinner seg i en konflikt om hvordan man skal forstå historien. Denne situasjonen kan betegnes som en «minnekrig». Hvordan skjedde dette? Finnes det en vei ut av denne konflikten? For å svare på disse spørsmålene tar denne rapporten for seg dynamikken i historiepolitikken i Europa, og ser deretter nærmere på russisk historiepolitikk.
Generation Putin: Values, orientations and political participation
Våren 2017 tok mange unge russere til gatene i byer som Moskva og St. Petersburg for å protestere mot myndighetene. Generasjonen av russere som har vokst opp under Putins nå snart 20 år ved makten, den såkalte «Putin-generasjonen», har siden dette vært gjenstand for mye oppmerksomhet, i Russland så vel som internasjonalt. Levada-senteret, et uavhengig forskningsinstitutt i Moskva, har gjennomført kvantitative og kvalitative sosiologiske studier med sikte på å finne ut hvorvidt og hvordan disse unge russerne skiller seg fra de eldre generasjonene. Med utgangspunkt i data fra spørreundersøkelser og fokusgrupper presenterer denne rapporten de viktigste forskjellene.