Forsker
Benjamin de Carvalho
Kontaktinfo og filer
Sammendrag
Benjamin de Carvalho er forsker 1 ved NUPI. Hans forskningsinteresse ligger mellom tre hovedområder: Han jobber med problemstillinger knyttet til historisk endring, slik som dannelsen av nasjonalstaten i Europa, suverenitet og betydningen av religion og konfesjonalisme.
Han er involvert i flere prosjekter om FNs fredsbevaring, og har arbeidet med beskyttelse av sivile, samt seksuell og kjønnsbasert vold i Liberia, Tsjad og Sudan. Han er også involvert i prosjekter som undersøker betydningen av statusbegrepet i staters utenrikspolitikk, med fokus på Norge og Brasil. Sentrale tema her er rollen små stater spiller i internasjonal politikk, fremvoksende makter og stormakters ansvar. Andre forskningsinsteresser er hegemoni, populærkultur og teorier om internasjonal politikk.
De Carvalho ble tildelt sin doktorgrad 16. mai 2009 ved Universitetet i Cambridge, hvor han leverte avhandlingen Sovereignty, Religion and the Nation-State.
De Carvalho er sjefsredaktør i tidsskriftet Cooperation and Conflict, 2023-2027.
Ekspertise
Utdanning
2009 PhD, University of Cambridge, UK: Sovereignty, Religion and the Nation-State
2001 Mastergrad ved New School for Social Research, New York, USA
Arbeidserfaring
2003- Doktorgradsstipendiat/seniorforsker/forsker 1 ved NUPI
Aktivitet
Filter
Tøm alle filtreTrump improviserer geopolitikk. Og pressen applauderer.
Trump tilbake i førersetet
From the incoming editors: A leading International Relations journal with a Nordic touch
De nye redaktørene for Cooperation and Conflict introduserer seg selv og målene deres for tidsskriftet framover.
Nytt arktisk kappløp? Kritiske materialer for energiskiftet (NEXTRUSH)
Prosjektet NEXTRUSH undersøker de geopolitiske og miljømessige implikasjonene ved å hente ut kritiske mineraler fra Arktis i sammenheng med det globale skiftet mot nullutslippsenergi, og kombinerer in...
Re-gendering diplomacy (REGEND)
Why and how did official diplomacy become masculinized and practiced only by men? This is the core question motivating REGEND....
Mother of the Oceans: Elisabeth Mann Borgese and Ocean Governance
Lucian M. Ashworth besøker NUPI 21. mai.
Whose Revisionism, Which International Order? Social Structure and Its Discontents
Mens skillet mellom status quo og revisjonistiske stater er godt etablert i internasjonale relasjoner, har forskere først i nyere tid begynt å foredle selve konseptet revisjonisme, og understreket at revisjonisme kommer i forskjellige former. En rekke typologier er introdusert for å fange opp dette mangfoldet. I denne artikkelen kritiserer vi disse typologiene, fremhever hvor mange av disse verkene fjerner den regelstyrte og kontekstuelle naturen til det som teller som revisjonisme. Ved å bygge på en forståelse av internasjonale ordener som sosiale strukturer, hevder vi at den revisjonistiske karakteren til statlig oppførsel bare kan bestemmes med referanse til forestillingen om de legitime mål og midler som er gjeldende i en bestemt internasjonal orden. Dette får oss til å skille mellom tre typer revisjonisme: konkurranserevisjonisme som er grenseoverskridende for det legitime midler; kreativ revisjonisme som går på tvers av de legitime målene; og revolusjonær revisjonisme som er overskridende legitime mål og midler. Vi understreker videre at det å fastslå den revisjonistiske karakteren av statlig oppførsel alltid innebærer tolkning og vurdering. Bekymringen for analytisk presisjon formidlet av utviklingen av forskjellige typologier av revisjonisme må derfor følges av en like bevisst bekymring for revisjonismens politikk – både i teori og praksis.
NUPI-forskere blir redaktører for topptidsskriftet Cooperation and Conflict
“Thinking about Unthinkability in World Politics” med Jennifer Mitzen
NUPI’s Center for Historical International Politics (CHIP) inviterer til seminar der professor Jennifer Mitzen skal presentere arbeidet med sin neste bok, “Thinking about Unthinkability in World Politics”.