Hopp til innhold
NUPI skole

Maryam Sugaipova

Seniorrådgiver
Maryam_Sugaipova.jpg

Kontaktinfo og filer

masu@nupi.no
Originalbilde

Sammendrag

Maryam Sugaipova er seniorrådgiver hos NUPI. Hun er prosjektkoordinator ved instituttet og forskningsadministrator ved NUPIs forskningsadministrative enhet, FADEN. Ved NUPI har Maryam administrativt ansvar for instituttets forskningsgrupper for Klima og Energi, og for Russland, Asia og International Handel. Hun er også FADEN representant ved NUPIs etikkutvalg (Internal Review Board). Hun jobber med søknader, gjennomføring og avslutting av prosjekter fra Norges Forskningsråd, Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet, EØS, EU og andre nasjonale og internasjonale finansieringskilder. Maryam koordinerer NUPIs Senter for Geopolitikk og har en unik kompetanse om Nord-Kaukasus regionen.

Maryam har bred erfaring med søknader av prosjekter og koordinering, samt omfattende kompetanse innen menneskerettighetsfeltet, fra tidligere arbeidserfaring. Hun har en mastergrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo.

Utdanning

2009-2015 Mastergrad i samfunnsøkonomi fra universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

2023- Seniorrådgiver, NUPI

2021-2023 Rådgiver, NUPI

2017-2020 Rådgiver, NUPI

 

Aktivitet

Publikasjoner
Kronikk
Publikasjoner
Kronikk

Frykten for det norske barnevernet

Barnevernet har overtatt omsorg for omkring femti tsjetsjenske barn. Jeg tror vi kan gjøre mer her i landet for å komme disse foreldrene i møte, skriver Maryam Sugaipova.
  • Menneskerettigheter
Aktuelt
Aktuelt

Administrasjonsavdelingen

Publikasjoner
Publikasjoner
Vitenskapelig artikkel

The Chechen post-war diaspora in Norway and their visions of legal models

Denne artikkelen undersøker den tsjetsjenske diasporaen i Norge sitt syn på ulike typer lovstyre (Adat, Sharia, norsk rettsstat). Den tar utgangspunkt i at ulike rettsordner eksisterer side om side (såkalt legal pluralism) i Tsjetsjenia/Russland, og undersøker effekten av å leve i Norge. Hvordan ser tsjetsjenere i Norge på ulike typer lovstyre og hva er årsaken til deres preferanser? Hva slags lovstyre ser de som passende for Tsjetsjenia i fremtiden? Svarene, som er basert på dybdeintervjuer og spørreskjemaundersøkelser, viser at det foregår en gradvis tilpasning og økende tillit til norsk lovstyre. Undersøkelsen illustrerer en kompleks sammenheng mellom skiftende identiteter og preferanser når det gjelder lovstyre i den krigsgenererte tsjetsjenske diasporaen

  • Russland og Eurasia
  • Migrasjon
  • Russland og Eurasia
  • Migrasjon