Hopp til innhold
NUPI skole
Publikasjoner
Publikasjoner
Bok

At Home with the Diplomats: Inside A European Foreign Ministry

  • Diplomati
  • Europa
  • Diplomati
  • Europa
Publikasjoner
Publikasjoner
kapittel

Unpacking the “Culture of Protection”: A Political Economy Analysis of UN Protection of Civilians

  • Sikkerhetspolitikk
  • Internasjonale organisasjoner
  • Sikkerhetspolitikk
  • Internasjonale organisasjoner
Publikasjoner
Publikasjoner
Bok

Putin's United Russia Party

  • Russland og Eurasia
  • Styring
  • Russland og Eurasia
  • Styring
Publikasjoner
Publikasjoner
Bok

The Protection of Civilians in UN Peacekeeping: Concept, Implementation and Practice

  • Fredsoperasjoner
  • Humanitære spørsmål
  • FN
  • Fredsoperasjoner
  • Humanitære spørsmål
  • FN
Hvor hender det?
Det dominerende mediebildet av Afrika er krise. Det dekker lett over det faktum at Afrikas økonomi i dag vokser sterkere enn i noen annen region.
  • Development policy
  • Africa
Hvor hender det?
Det dominerende mediebildet av Afrika er krise. Det dekker lett over det faktum at Afrikas økonomi i dag vokser sterkere enn i noen annen region.
  • Development policy
  • Africa
Publikasjoner
Publikasjoner
Bok

Mat/Viten: Tekster fra kunnskapens kjøkken

Mat er mer enn noe vi spiser; den er også tegn, og kan forstås som funksjonelle enheter i en kulturell kommunikasjonsstruktur. Dette gjelder all mat. Selv den mest ordinære porsjon havregrøt kommuniserer noe om den personen som spiser, og knytter vedkommende til en større sammenheng; i havregrøtens tilfelle for eksempel det norske, sunne og ujålete. Matens symbolske vekt gjør at den kan brukes som markør for annerledeshet og fellesskap. Måter grupper av mennesker spiser, hvordan de skaffer og tillager maten sin, hvordan de legger opp et måltid, gir muligheter til å skape intern likhet og ekstern forskjell - kort sagt skape gruppefølelse. Matpraksiser er altså ikke bare utslag av biologisk nødvendighet, mat markerer grensene mellom sosiale klasser, geografiske områder, nasjoner, kulturer, kjønn, livsstadier og religioner. Mat markerer skillet mellom hverdag og fest, viser oss årstidenes gang, og dermed tidens, og hvilken tid på dagen det er. I denne boka serverer bidragsyterne - dyktige fagformidlere fra ulike fagområder - noen ganske uvanlige perspektiver på mat. Håkon Glørstad skriver om mat i steinalderen, Benjamin de Carvalho om norsk matkultur. Marius Wulfsberg skriver om måltider i litteraturen, mens Runar Døving ser på lammets rolle i norsk mattradisjon. Thomas Ugelvik skriver om mat i norske fengsel, Iver B. Neumann om det diplomatiske måltidet, Knut Stene-Johansen om psykogastronomi, og deretter tar Thomas Hylland Eriksen oppvasken - og skriver om all maten vi kaster. "Mat/Viten" ble tildelt den internasjonale, prestisjetunge prisen "The Gourmand Cookbook Award" i klassen for "Best food writing" i februar 2013.

  • Utviklingspolitikk
  • Utviklingspolitikk
Forskningsprosjekt
2014 - 2015 (Avsluttet)

Economic Reform in Cuba, Phase 4

Prosjektet ser på mulighetene for økonomiske reformer på Cuba....

  • Economic growth
  • South and Central America
  • Economic growth
  • South and Central America
Hvor hender det?
Kvinner har gått frå å ha ei offerrolle til å ha meir av ei aktørrolle i konfliktar.
  • Security policy
  • Africa
  • Conflict
Hvor hender det?
Kvinner har gått frå å ha ei offerrolle til å ha meir av ei aktørrolle i konfliktar.
  • Security policy
  • Africa
  • Conflict
4371 - 4380 av 4935 oppføringer