På EUs sidelinje: Storbritannia og Danmark
På dette høgaktuelle seminaret vil Professor Rebecca Adler-Nissen frå Københavns universitet snakke om korleis unntak frå integrasjonsprosessen har fungert i praksis for to av EUs medlemsland: Storbritannia og Danmark.
Brexit – ein norsk rapsodi?
På dette seminaret vil Dr Nauro Campos presentere resultata frå rapporten sin “Norwegian Rhapsody? The Political Economy Benefits of European Integration”. I tillegg vil han gi oss eit breiare perspektiv på post-Brexit Storbritannia.
Hvor lenge skal forholdet Norge–Kina være nedfryst?
Kina har lenge vært en oppadstigende stjerne på den internasjonale himmelen – en stjerne det er viktig å forholde seg til. Et nytt nummer av Internasjonal Politikk ser på de nordiske landenes relasjoner til Kina.
Kampen om idemessigé forklaringer på japansk sikkerhetspolitikk: Kina i Japans identitetskonstruksjon
Stor ståhei for ingenting?
Søndag 18. september er det Duma-valg i Russland. Hvem får være med, hva betyr valget egentlig, og hva blir resultatet? Se live-seminar om valget.
En atomvåpenfri verden – utopi, eller…?
I september 2016 hyllet Nord-Korea en vellykket atomprøvesprengning. Er en atomvåpenfri verden mulig – og ønskelig? Det undersøker Sverre Lodgaard i ny bok.
Libanon på en knivsegg
Med Syria i nord-øst, Israel i sør og en egen politisk krise å takle, er Libanon utfordret fra flere hold. Hva holder landet i sjakk, og hva vil avgjøre dets skjebne?