The Pandemic as a Litmus Test for (Dis)Engagement of External Powers in Central Asia
Hva slags – og hvor mye – hjelp ga partnerland og internasjonale organisasjoner til Kazakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Usbekistan da pandemien traff Sentral-Asia? Pekte noen av donorene seg ut spesielt? Hvilke interesser har stormakter i regionen? Fortsetter det store maktspillet om Sentral-Asia, eller er det over? I denne artikkelen gir NUPI-forsker Roman Vakulchuk og Farrukh Irnazarov en empirisk oversikt over slik hjelp i perioden mars til september 2020.
Korleis har EU takla covid-19?
Covid-19 kom på toppen av ei rekkje andre kriser som EU har stått i dei siste åra. I dette webinaret ser vi nærare på EUs handtering av kriser, med fokus på korleis unionen har takla Covid-19-pandemien.
Slik takler stater internasjonal kritikk
Når stater og lederne deres får internasjonal kritikk, velger de typisk én av tre strategier. Men særlig diplomater velger gjerne en fjerde vei.
Hvem er gått ut på dato
Vil handelsavtalen mellom EU og USA føre til tap snarere enn økonomiske gevinster? Grunnlaget for slike påstander er svakt.
Dyrt å eksportere
Etableringskostnader er en inngangsbarriere for bedrifter som ønsker å satse på eksport
Uforståelig påstand
Mens det er viktig med faglig og politisk debatt om virkningene av en handelsavtale mellom EU og USA (TTIP), blir det for enkelt å avskrive de bidrag man ikke liker som «utdaterte».