Aktivitet
Filter
Tøm alle filtreKva er deepfakes?
Såkalla deepfakes, falske videoar, er ikkje berre ei underhaldande teknologisk nyvinning. Det kan også være ein trugsel for deg, og ikkje minst ka...
Digital technology and development
De globale utfordringene som oppstår i digitalisering og cybersikkerhet blir sentrale for organiseringen av utviklingsstøtte, med konsekvenser for milliarder av mennesker i utviklingsland. Distribusjonen av digital teknologi og konnektivitet oppstår fortere enn før, gir nye muligheter og bidrar til økonomisk vekst verden rundt. Bærekraftig vekst gjennom digital teknologi avhenger av analogt grunnlag, hvor giverland spiller en viktig rolle gjennom utviklingsstøtte og kapasitetsbyggende mekanismer. Denne artikkelen ser på den raske veksten av bruk av internett i Afrika sør for Sahara, og implikasjonene for styring, cybersikkerhet og utvikling i regionen.
Cyberkapasitet i Afrika sør for Sahara: Digital teknologi og utvikling
Deepfake - Når ein ikkje lenger kan tru på det ein ser og høyrer
Deepfakes har sprengkrafta til å sørgje for politisk motivert vald, sabotere val og øydelegge diplomatiske relasjonar. Kronikken er basert på tidlegare HHD-bidrag.
Digitale trusler blir kinkig for Norge i Sikkerhetsrådet
De fleste land rangerer trusler via det digitale rom som en av de største utfordringene for det 21. århundret. På tross av dette har tematikken knapt vært nevnt i FNs sikkerhetsråd. Hva kommer det av? Og kan Norge gjøre noe med det? spør Niels Nagelhus Schia og Erik Kursetgjerde.
Digitale trusler blir kinkig for Norge i Sikkerhetsrådet
De fleste land rangerer trusler via det digitale rom som en av de største utfordringene for det 21. århundret. På tross av dette har tematikken knapt vært nevnt i FNs sikkerhetsråd. Hva kommer det av? Og kan Norge gjøre noe med det? spør Niels Nagelhus Schia og Erik Kursetgjerde i denne DN-kronikken.
Intergovernmental checkmate on cyber? Processes on cyberspace in the United Nations
Det digitale rom er eit stadig meir omdiskutert felt på den internasjonale agendaen. Til tross for at det har pågått prosessar i FN på tematikken siden 1998 er framleis mykje knytt til grunnprinsipp i det digitale rom uklart. Attribueringa av dei antatte russiske cyberoperasjonene mot Stortinget tidligare denne månaden aktualiserer og mogleggjer for Noreg å løfte denne tematikken i FN. Om det skulle være aktuelt, kan Noreg følge i fotspora til Estland som sitt i Sikkerhetsrådet 2020-2021. Policy briefen diskuterer forhandlingane i FNs ekspertgrupper (GGE)på det digitale rom i 2015 og 2017 - og trekk det opp mot dagens situasjon.