Hopp til innhold
NUPI skole

Nye forskningssjefer

Duoen har høye ambisjoner om å løfte kvaliteten på NUPIs forskning og styrke instituttets forskningsportefølje.

NUPI har to nye forskningssjefer, Kristin Haugevik and Halvard Leira. 

Foto: Therese Leine/NUPI

Rett før sommeren utnevnte NUPI to nye forskningssjefer: Kristin Haugevik og Halvard Leira. 

Begge har lang fartstid ved instituttet og bred erfaring med ulike former for forskning, forskningsfinansiering og publisering. 

– Jeg er veldig glad over å ønske Kristin og Halvard velkommen til ledergruppen, og jeg er sikker på at de vil blomstre i sine nye roller. De ønsker å ha et spesielt fokus på å styrke vår forskningsportefølje, understreker Kari M. Osland, direktør ved NUPI.

Begge kommer til å fortsetter og forske, og Haugevik og Leira er glade for muligheten til å kombinere rollene som forskningssjef og forsker.

De er også ivrige etter å bidra til utvikle NUPI videre og er allerede dypt engasjert i pågående og nye forskningsinitiativer. 

– NUPI er en forskningsinstitusjon av høy kvalitet med dedikerte og dyktige medarbeidere. Vi ser frem til å bidra til å styrke forskerstabens kompetanse ytterligere, og til å utforske finansieringsmuligheter og publikasjoner, samt opprettholde NUPIs synlighet i samfunnsdebatten. Samtidig ønsker vi å utvikle nasjonale og internasjonale partnerskap og nettverk enda mer, sier Haugevik og Leira. 

Du kan lese mer om de nye forskningssjefene her: 

Haugevik og Leira tar over stillingen etter Ole Jacob Sending, som har vært forskningsdirektør ved NUPI i over et tiår.

– Våre nye forskningssjefer bygger på arbeidet til Ole Jacob. Han har vært en del av NUPIs ledelse i nesten 12 år og har gjort betydelige bidrag til instituttet, noe jeg er svært takknemlig for, legger Osland til.