Hopp til innhold
NUPI skole

Nekrolog: Kjetil Selvik var en fremragende forsker og inspirerende formidler

Som kollega og venn vil vi minnes Kjetil som dypt empatisk og reflektert, varm og klok.
Kjetil Selvik 169.jpg

Personer

Kjetil Selvik
Tidligere ansatt

Det var med dyp sorg  vi mottok meldingen om at Kjetil Selvik har gått bort, 51 år gammel. Kjetil ble ansatt ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) i 2016 og kvalifiserte seg til forskningsprofessor i 2021. Før han ble syk, ledet han NUPIs forskningsgruppe for fred, konflikt og utvikling.

Kjetil hadde en doktorgrad i statsvitenskap fra Sciences Po i Paris. Før han kom til NUPI arbeidet han som forsker ved Fafo og Chr. Michelsens Institutt, og var også tilknyttet Institutt for sammenliknende politikk, Universitetet i Bergen, Institutt for kulturstudier og orientalsk språk, Universitetet i Oslo, og Institutt for Fredsforskning, Oslo.

Kjetil var en skarp observatør, en fremragende forsker og inspirerende formidler. Han studerte stat–samfunn forhold i Midt-Østen og Nord-Afrika, og fornyet stadig sine metoder og perspektiver. Da pandemien gjorde feltarbeid utfordrende, brukte han innovative måter å samle inn data på via sosiale medier. Han var også en svært språkmektig mann, som behersket persisk, arabisk, fransk, engelsk og spansk.

Som kollega og venn vil vi minnes Kjetil som dypt empatisk og reflektert, varm og klok. Hans genuine omsorg og interesse for menneskene rundt ham var tydelig. Han var alltid villig til å bidra, diskutere og tenke nytt, og hadde en sjelden evne til å knytte dagens utfordringer til historiske sammenhenger.

Vi på NUPI har også hatt gleden av å oppleve Kjetils kunstneriske og musikalske talenter. Han spilte i band, hvorav det ene, ved siden av Kjetil, besto av profesjonelle musikere – noe som sier mye om hans musikalske nivå. Han trakterte ulike instrument, deriblant gitar, bass-klarinett og klarinett, og sang i kor.

Våre varmeste tanker i denne tunge tiden går til hans kone Sabreen, deres tre barn, og resten av hans familie.

Kari Osland, Sverre Lodgaard, John Karlsrud og Stein S. Eriksen

Personer

Kjetil Selvik
Tidligere ansatt