Hopp til innhold
NUPI skole

Nytt fokusnummer: Norge, Israel og Palestina

Denne uken har tidsskriftet Internasjonal Politikk lansert et fokusnummer viet norsk Israel-Palestina-politikk.

NYTT IP-NUMMER: Hva har Norges rolle vært, og hva bør den være? Bidragsyterne i det nyeste fokusnummeret av tidsskriftet Internasjonal Politikk ser nærmere på norsk Israel-Palestina-politikk.

Foto: NTB/tidsskriftet Internasjonal Politikk

Personer

Minda Holm
Seniorforsker
Jørgen Jensehaugen
Seniorforsker, PRIO

Seniorforsker på NUPI Minda Holm har sammen med Jørgen Jensehaugen, seniorforsker ved PRIO, vært redaktør for fokusnummeret. 

– Vi trenger mer kritisk, faglig debatt om norsk utenrikspolitikk. Derfor er det så positivt at vi her har fått samlet både sentrale Midtøsten-forskere, og sentrale utenrikspolitiske aktører til å reflektere rundt ulike sider ved norsk Israel-Palestina-politikk, sier Holm. 

– Det siste året har illustrert hvor akutt det er at vi tenker høyt både om hva Norges rolle har vært, og hva den bør være, fortsetter hun.

Foruten faglige bidrag av Jørgen Jensehaugen, Hilde Henriksen Waage, Kristin Skare Orgeret, Dag Henrik Tuastad og Kjersti Gravelsæter Berg, bidrar utenriksminister Espen Barth Eide, leder for utenriks- og forsvarskomiteen Ine Eriksen Søreide, samt generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Raymond Johansen. Se fullstendig liste under:

Fokusartikler – fagfellevurdert

Fokusartikler

Bidragene er gratis tilgjengelige på tidsskriftet-ip.no.

Temaer

  • Sikkerhetspolitikk
  • Diplomati
  • Utenrikspolitikk
  • Midtøsten og Nord-Afrika
  • Norden
  • Konflikt

Personer

Minda Holm
Seniorforsker
Jørgen Jensehaugen
Seniorforsker, PRIO

Tidsskriftet Internasjonal Politikk

Internasjonal Politikk er det ledende skandinaviskspråklige fagtidsskriftet innen internasjonale studier. Tidsskriftet legger til grunn en åpen og bred tilnærming til fagområdet, som tar utgangspunkt i det vi studerer, heller enn hvordan vi studerer det. Internasjonal Politikk mottar artikler fra hele fagfeltet internasjonal politikk og internasjonale relasjoner, men har en særlig målsetning om å være ledende innenfor studier av norsk og skandinavisk utenrikspolitikk.

Internasjonal Politikk rangeres på vitenskapelig nivå 1 i Universitets- og høgskolerådets (UHR) liste over publiseringskanaler. Fra 2016 er Internasjonal Politikk et vitenskapelig open access tidsskrift.