Nytt fokusnummer: Norge, Israel og Palestina
Seniorforsker på NUPI Minda Holm har sammen med Jørgen Jensehaugen, seniorforsker ved PRIO, vært redaktør for fokusnummeret.
– Vi trenger mer kritisk, faglig debatt om norsk utenrikspolitikk. Derfor er det så positivt at vi her har fått samlet både sentrale Midtøsten-forskere, og sentrale utenrikspolitiske aktører til å reflektere rundt ulike sider ved norsk Israel-Palestina-politikk, sier Holm.
– Det siste året har illustrert hvor akutt det er at vi tenker høyt både om hva Norges rolle har vært, og hva den bør være, fortsetter hun.
Foruten faglige bidrag av Jørgen Jensehaugen, Hilde Henriksen Waage, Kristin Skare Orgeret, Dag Henrik Tuastad og Kjersti Gravelsæter Berg, bidrar utenriksminister Espen Barth Eide, leder for utenriks- og forsvarskomiteen Ine Eriksen Søreide, samt generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Raymond Johansen. Se fullstendig liste under:
Fokusartikler – fagfellevurdert
- Norsk Israel–Palestina-politikk i krisetid av Jørgen Jensehaugen
- Fra Israels til palestinernes beste venn? av Hilde Henriksen Waage
- Bistand til å opprettholde palestinsk splittelse? av Dag Henrik Tuastad
- Israel–Palestina-konflikten i norske medier. Nyhetsskjevheter og en felles virkelighetsforståelse som forsvant av Kristin Skare Orgeret
- Evig statsbygging? Den norske Palestina-bistanden 1993–2023 av Kjersti Gravelsæter Berg
Fokusartikler
- Hvordan få fred i Midtøsten? av Espen Barth Eide
- To stater og spørsmålet om når: De lange linjene i Norges tilnærming til konflikten mellom Israel og palestinerne av Ine Eriksen Søreide
- Bryt med okkupasjonen: Norsk Folkehjelp og kampen for et fritt Palestina av Raymond Johansen
Bidragene er gratis tilgjengelige på tidsskriftet-ip.no.
Tidsskriftet Internasjonal Politikk
Internasjonal Politikk er det ledende skandinaviskspråklige fagtidsskriftet innen internasjonale studier. Tidsskriftet legger til grunn en åpen og bred tilnærming til fagområdet, som tar utgangspunkt i det vi studerer, heller enn hvordan vi studerer det. Internasjonal Politikk mottar artikler fra hele fagfeltet internasjonal politikk og internasjonale relasjoner, men har en særlig målsetning om å være ledende innenfor studier av norsk og skandinavisk utenrikspolitikk.
Internasjonal Politikk rangeres på vitenskapelig nivå 1 i Universitets- og høgskolerådets (UHR) liste over publiseringskanaler. Fra 2016 er Internasjonal Politikk et vitenskapelig open access tidsskrift.