Forsker
Andrew E. Yaw Tchie
Kontaktinfo og filer
Sammendrag
Andrew E. Yaw Tchie er seniorforsker i Forskningsgruppen for fred, konflikt og utvikling. På NUPI arbeider han med stabilisering, fredsoperasjoner, fredsbygging og sikkerhetsassistanse i Afrika sør for Sahara. Han koordinerer også Training for Peace-programmet.
Tchie er gjesteprofessor ved University of Buckingham, gjesteforsker ved Kings College London og forsker i bistilling ved Royal United Services Institute.
Ekspertise
Utdanning
2018 Doktorgrad, Department of Government, University of Essex
2013 Mastergrad, Conflict Resolution and Peace. Department of Government, University of Essex, Colchester
2011 Mastegrad, Politic and Communication, University of London, London
2006 Bachelorgrad, University of Sussex, United Kingdom (Broadcasting Research)
Arbeidserfaring
2020- Seniorforsker og koordinator for Training for Peace-programmet, NUPI
2020- Forsker i bistilling, Afrika, The Royal United Services Institute (RUSI)
2020- Gjesteprofessor Dept. of Humanities Research Institute, University of Buckingham
2020- Seniorforsker for Africa Security og Obasanjo Fellow, The Royal United Services Institute (RUSI)
2018-2020 Redaktør for Armed Conflict Database og forsker, The International Institute for Strategic Studies (IISS)
2018-2020 Gjesteseniorforsker, Centre for Conflict and Health, Kings College London
2017-2018 Konfliktrådgiver, Research and Policy team, Syria Relief
2015-2017 Civil Affairs Officer, United Nation Mission in South Sudan
2015- Forsker i bistilling, University of Essex
2013-2015 Konfliktrådgiver og forsker, United Nations Development Program (Nepal)
2012- Feltforsker, Institute for Democracy and Conflict Resolution, University of Essex (Nepal)
2009-2010 Forsker, Commonwealth Secretariat
Aktivitet
Filter
Tøm alle filtreSudan: Int'l community concerned over reported coup
Arrestasjonen av det sivile lederskapet i Sudan har ført til mer enn en uke med to typer protester: en gruppe ønsker at militæret skal ta over, men den prodemokratiske gruppen ikke ønsker at at dette skal skje.
‘It’s us or them’: How Sudanese generals sacrificed civilian politicians to save their own necks
Frykt for at politisk reform ville svekke militærets grep om det sudanske samfunnet, ledet til kupp der, skriver Ahmed Aboudouh i The Independent. NUPI-forsker Andrew E. Yaw Tchie bidrar med sin ekspertise.
Sudan’s top general says army ousted government to avoid civil war
General Abdel Fattah al-Burhan skulle egentlig overlate ledelsen av overgangsrådet i Sudan til en sivil representant. I stedet leder han nå et militærkupp, som han sier skjedde for å unngå borgerkrig. Seniorforsker Andrew W. Yaw Tchie kommenterer.
Al menos tres muertos y 80 heridos en las protestas en golpe de Estado en Sudán
Andrew E. Yaw Tchie kommenterer utviklingen i Sudan på W Radio.
Election No Silver Bullet - South Sudan Needs a New Vision
AllAfricas Mantsadi Sepheka snakker med dr. Andrew Tchie, seniorforsker, NUPI, som har skrevet flere artikler med fokus på Sør -Sudans kamp med demokrati, stabilitet og fred om hvordan landet kan frigjøre seg fra sin syklus med fredsavtaler og konflikter.
Is Somalia’s hunger and homelessness crisis beyond hope?
Stadig flere mennesker i Somalia må forlate hjemmene sine for å flykte fra konflikt og konsekvensene av ekstremvær som har ødelagt levebrødet for bønder. Seniorforsker Andrew E. Yaw Tchie kommenterer.
South Sudan former rebels attend first parliamentary session
Tidligere rebeller i Sør-Sudan møter for første gang i parlamentet, sammen med medlemmer av Salva Kiir's parti. France 24 intervjuer seniorforsker Andrew Yaw Tchie (NUPI) om hvorvidt dette er et godt tegn i retning stabilitet.
Talk Africa: Return of the Taliban
Talibans dramatiske maktovertakelse i Afghanistan har sendt geopolitiske sjokkbølger gjennom mange deler av verden, det afrikanske kontinentet inkludert. Hvordan disseser situasjonen ut for flyktninger og på den humanitære fronten, og er det lærdom å hente for afrikanske land?
Understanding Ad-Hoc Security Intitiatives in Africa
Denne policy brief-en undersøker fremveksten av ‘ad-hoc security initatives’ (ASIs) som en etablert mekanisme for kollektiv sikkerhet. ASIs’ formål er å eliminere trusler fra ikke-statlige væpnede grupper, og fungere på tvers av grensene til de deltakende landene for å muliggjøre oppsporing av slike grupper. ASIs har vokst frem fordi de eksisterende mekanismene i den afrikanske freds- og sikkerhetsarkitekturen (African Peace and Security Architecture/APSA) ikke var spesifikke eller responsive nok til å møte dette behovet. Regional Cooperation Initiative for the Elimination of the Lord’s Resistance Army, Multinational Joint Task Force, og G5 Sahel kan alle kategoriseres som ASIs.
Rethinking South Sudan’s Path to Democracy
Fredsprosessen i Sør-Sudan er i stor grad fortsatt gjenstand for forhandling. Et nytt Sør-Sudan må oppstå gjennom en sivil teknokratisk regjering, men vil kreve at en slik demonterer SPLA/M og endrer hvordan sikkerhetsstyrker kontrollerer staten. Det innebærer også å effektivt håndtere de grunnleggende årsakene til konflikt og en menneske-sentrert tilnærming til et overgangsparlament, som utarbeider en ny grunnlov, avgjør hvilken type føderalisme som er best for landet, og styrker valgkommisjonen på kort og mellomlang sikt.